Commissie keurt Nederlandse coronasteun voor sportevenementen goed

De Europese Commissie oordeelt dat het steunpakket in lijn is met de Europese staatssteunregels.

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor een Nederlands coronasteunpakket ter waarde van 34 miljoen euro. Het pakket is bedoeld voor organisatoren van sportevenementen en -competities.

Het gaat over een vergoeding die de verliezen die deze bedrijven tussen november 2021 en januari 2022 leden, moet compenseren. Het kabinet legde tijdens die periode beperkingen op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierdoor zagen organisatoren van sportevenementen hun ticketverkoop in elkaar klappen.

Binnen de Europese Unie gelden er strenge staatssteunregels. Die moeten voorkomen dat lidstaten hun eigen bedrijven bevoordelen, want dat zou voor oneerlijke concurrentie zorgen. De Europese Commissie heeft echter geoordeeld dat het desbetreffende Nederlandse steunpakket in lijn is met de staatssteunregels. De Commissie benadrukt dat het steunpakket rechtstreeks verband houdt met de coronacrisis en in verhouding is met de verliezen die bedrijven geleden hebben. Er is volgens de Europese Commissie dus geen sprake van ongeoorloofde staatssteun.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie