Brussels Peil: Code Rood

2 min. leestijd

Het is Code Rood voor Oekraïne. De Russen komen. Dat is tenminste de verwachting van de Verenigde Staten. Ook Nederland bereidt zich voor op een mogelijke invasie van het rode leger. Nederlanders hebben het advies gekregen om uit het land te vertrekken vanwege de oplopende spanningen.

Europa probeert nog steeds een gewapend conflict te voorkomen. De Duitse bondskanselier reist komende week naar Kiev en Moskou. Ondertussen oefent Rusland gewoon verder en stemt het Russische parlement deze week over onafhankelijkheid van delen van Oekraïne. In de nieuwsbrief Brussels Peil zoomen we verder in op mogelijke oplossingen vanuit de Europese Unie.

Chips & vrouwen

Verder wil Brussel wil kampioen chips maken worden. Er is extra geld beschikbaar, maar niet helemaal helder is of er onbeperkt staatssteun aan de producerende bedrijven mag worden gegeven. De meningen in de Europese Commissie lopen uiteen.

Nederland geeft haar verzet tegen vrouwen in de top van het bedrijfsleven op. Er is namelijk net een zelfbedachte wet die dat in Nederland regelt, zodat het kabinet met opgeheven hoofd kan zeggen dat het geen regeling is die moet van Brussel.

Dit en meer lees je hier in de wekelijkse Europa-nieuwsbrief Brussels Peil van onze hoofdredacteur Bert van Slooten.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie