Van Dalen: ‘Hoog tijd voor uitleg over visserijellende’

2 min. leestijd
crates of fresh fish and crustaceans on the quay of the Adriatic sea fishing port

De Europese Commissie opereert teveel op eigen houtje en negeert stelselmatig het Europees Parlement. De viswoordvoerders in het parlement zijn woedend, zegt hun voorzitter, de Fransman Pierre Karleskind. Ook de Nederlandse leden van het Europees Parlement vinden dat ze erg weinig horen van de Eurocommissaris Šefčovič over de vis-ruzie tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Voorzitter Karleskind van de viscommissie (PECH geheten) wilde mee naar een vergadering tussen vissers, ministers en de Eurocommissaris. Maar dat werd door de eurocommissaris niet op prijs gesteld.

Volgens het Nederlandse Europarlementslid Peter van Dalen (ChristenUnie) is het stil bij de Europese Commissie, terwijl de vis-ruzie tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk niet zomaar een conflict is. “Het is hoog tijd dat Šefčovič tekst en uitleg komt geven over de visserijellende in de Noordzee. Dit zijn gevolgen van de Brexit en daar moet de politiek over praten.”

De voorzitter van de viscommissie eiste vanochtend via twitter tekst en uitleg over de gesprekken die gaande zijn tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om de ruzie op te lossen. Later vandaag wordt in Brussel gesproken door de Britse brexit-minister Frost en de Europese Commissie. Dat gesprek gaat niet alleen over de vis perikelen, ook de problemen rondom de grens tussen Ierland en Noord-Ierland komen aan de orde.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie