Wellicht toch meerderheid voor natuurherstelwet

1 min. leestijd

De natuurherstelwet kan maandag waarschijnlijk alsnog op een meerderheid rekenen bij de milieuministers in de Europese Unie. Oostenrijk heeft aangekondigd voor de wet te gaan stemmen, waardoor er toch opeens een meerderheid is.

De Oostenrijkse milieuminister Gewessler hiel vandaag een speciale persconferentie in Wenen om de draai van Oostenrijk toe te lichten. De aanvankelijke juridische bezwaren die haar land had, zijn weggenomen. Bovendien vindt ze dat ze naar haar geweten moet luisteren, dat zegt dat ze nu voor de natuurherstelwet moet stemmen.

Alleen door iets te doen kan ze zich zelf recht in de ogen kijken. “Ik wil niet tot de generatie behoren die niks heeft gedaan”, zo verklaarde de groene minister.

Door de ommezwaai zijn er voldoende voorstemmen, maar er zijn nog een aantal onzekerheden. In Polen woedt ook een discussie, waardoor het land alsnog in het kamp van de jastemmers terecht kan komen. Maar in Slowakije kan de omgekeerde beweging plaatsvinden, waardoorze tegen gaan stemmen. Nederland is al tijden tegen en zal dus hoe dan ook tegen stemmen.

Pas in de loop van de dag zal, nadat er eerst een discussie heeft plaatsgevonden, duidelijk worden wat de uitslag is van de stemming. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie