Website Europees Parlement neergehaald door hackers

Wie probeert de website van het Europees Parlement te openen, zal een foutmelding krijgen. De EU-instelling is momenteel doelwit van een cyberaanval.

2 min. leestijd

De website van het Europees Parlement heeft te maken met een cyberaanval die de diensten van de EU-instelling verstoort. En dat vlak nadat het Europees Parlement in Straatsburg had gestemd om Rusland tot staatssponsor van terrorisme te verklaren. De website ging kort na de stemming op zwart. 

Onbereikbaar

Dat de website van het Europees Parlement niet meer te bereiken is, komt door een zogenaamde ‘DDoS-aanval’. Daarbij sturen hackers enorme hoeveelheden dataverkeer naar de servers van de dienst die ze willen platleggen. Het resultaat van zo’n aanval is dat diensten slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn voor internetgebruikers.

De pro-Russische hackersgroep “KILLNET” heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist, meldt de nieuwssite The Brussels Times. Een hoge ambtenaar van het Europees Parlement zei tegen POLITICO dat “dit wel eens de meest geavanceerde aanval zou kunnen zijn die het Parlement tot nu toe heeft meegemaakt.”

Waarom de hackersgroep het Parlement aanvalt? “KILLNET erkent het Europees Parlement officieel als sponsor van homoseksualiteit”, schreef de groep aan zijn pro-Russische publiek. Zelf is de groep tegen homoseksualiteit. KILLNET heeft de afgelopen jaren vaker de verantwoordelijkheid voor aanvallen opgeëist, onder meer op websites van nationale regeringen van EU-lidstaten, de website van het Eurovisiesongfestival en websites van particuliere bedrijven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie