Waar is Frans?

1 min. leestijd

In Vietnam! Eurocommissaris Frans Timmermans bespreekt daar met de Vietnamese regering de transitie naar een groene economie. Timmermans is in de Europese Commissie verantwoordelijk voor de Europese Green Deal, een ambitieus programma om de klimaatdoelen te halen. Daarom gaat hij in Vietnam op bezoek bij een biologische boerderij die Europese subsidie heeft ontvangen en bezoekt hij zaterdag een elektrische voertuigen-fabriek en de metro van Hanoi.

Timmermans heeft een druk programma in Vietnam: hij ontmoet de vice-premier en de minister van Grondstoffen en Milieu. Vrijdag praat hij met de minister-president en de ministers van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Handel en Industrie. Ook ontbijt Timmermans met de Europese en de Vietnamese Kamer van Koophandel.

Tijdens de eerste dag van het bezoek aan Timmermans, donderdag, sprak hij met de Vietnamese milieuminister Trần Hồng Hà over de plannen van het land om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarnaast werd de Vietnamese energietransitie uitgebreid bediscussieerd. Het land wil, naast CO2-neutraliteit in 2050, in de jaren 2040 al van het gebruik van steenkool af zijn.

Het bezoek van Timmermans aan Vietnam duurt nog tot en met zaterdag.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie