Volt mag niet deelnemen aan verkiezingsdebat Vlaamse omroep

2 min. leestijd

Volt België mag morgen niet meedoen aan het Europees Verkiezingsdebat van de Vlaamse omroep VRT. Dat heeft de rechter besloten nadat Volt een kortgeding tegen de VRT had aangespannen. De partij was het niet eens met het feit dat het uitgesloten wordt van het debat. Volgens Volt hebben de kiezers recht op informatie over alle partijen die meedoen, ook over de kleinere en minder traditionele partijen. Voor het debat zijn zeven van de negen deelnemende partijen in Vlaanderen uitgenodigd. Volt vond het argument van de VRT, dat het logistiek niet zou kunnen met zo veel partijen, niet overtuigend genoeg.

Bij Volt België is de Nederlandse Sophie in ’t Veld gekozen als lijsttrekker. De partij heeft genoeg handtekeningen verzameld en is in België verkiesbaar op 9 juni. Daarnaast is In ’t Veld reeds Europarlementariër. Volgens Volt is de partij daarmee niet anders dan de rest. Ze zouden daarom best mee kunnen doen aan het debat, aldus Volt.

De partij had eerder al een klacht ingediend bij de Vlaamse publieke omroep over de uitsluiting bij het debat. De VRT heeft daar toen geen gehoor aan gegeven. Via een kortgeding bij de rechter hoopte de partij alsnog mee te kunnen doen aan het verkiezingsdebat deze vrijdag. “Laat de democratie spreken, en laat alle partijen deelnemen aan het debat”, vond In ’t Veld. De rechter is daar dus uiteindelijk niet in meegegaan. Volt wil nu graag samen met de VRT en andere kleinere partijen een dialoog aangaan over hoe dit in de toekomst kan verbeteren. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie