Speelschema woensdag 27 oktober

2 min. leestijd
Business achievement concept with happy businesswoman relaxing in office or hotel room, resting and raising fists with ambition looking forward to city building urban scene through glass window

Extra geld nodig

Nederlandse banken zullen binnenkort extra geld in kas moeten hebben. De Europese Commissie buigt zich vandaag over een pakket voorstellen om banken robuuster te maken. Het zogenoemde Basel 4 pakket. Extra buffers, dat is het voorstel. In de praktijk komt dit pakket neer op meer geld in kas houden voor de zogenoemde laag risico producten, zoals bijvoorbeeld hypotheken. De Europese Commissie buigt zich er vandaag over. Rond de middag komt naar buiten wat er is besloten.

Vrouwen aan de top

De Europese lidstaten worden het maar niet eens over een wetsvoorstel dat moet regelen dat er meer vrouwen in de Raden van Bestuur van bedrijven komen. Nederland is één van de landen dat geen behoefte heeft aan wetgeving uit Brussel hierover en blokkeert verdere bespreking. Vandaag in het Europees Parlement een hoorzitting met onder andere Jacqueline Prins van de Sociaal Economische Raad. Het Europees Parlement houdt de tweede gender equality week in deze laatste week van oktober.

Didier Reynders aan de lijn

De Eurocommissaris die over de rechtsstaat gaat, komt langs bij de Tweede Kamer. Dat is te zeggen virtueel, via een videoverbinding. Aanvankelijk was het besloten, maar navraag leerde dat Reynders, in gesprek over de rechtsstaat en mediavrijheid, niets te verbergen heeft. Brussel had er niet om gevraagd en wil juist dat alles te volgen is. In Den Haag hadden ze gedacht dat het allemaal erg gevoelig zou zijn en uit voorzorg er een besloten vergadering van gemaakt. Maar nu kan iedereen, die het wil, het volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie