Speelschema woensdag 22 september

1 min. leestijd
Scientist in lab doing research and using lab machines, test tubes, microscope and every laboratory equipment

Nog een Oostblokland graag

De Europese Unie heeft subsidie weg te geven voor wetenschappers. Nou ja weggeven, er zijn wel een aantal voorwaarden waar je als wetenschapper aan moet voldoen. Eén er van is samenwerken met andere EU-landen. Dus is de vraag aan veel universiteiten regelmatig: ‘Is er niet nog een voormalig Oostblokland dat mee wil doen, dan moet de subsidie lukken?’ Over samenwerken in de Europese Unie organiseert de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) een speciale Webinar. Meer info hier.

Praten

De fractievoorzitters gaan er de komende twee dagen eens lekker voor zitten om alle plannen uit de Miljoenennota die gisteren zijn gepresenteerd te bespreken. Hoewel volgers van de Haagse politiek denken dat het vooral over de formatie en mogelijk nieuwe verkiezingen zal gaan. Brusselse nieuwe houdt de Europese onderwerpen voor u in de gaten. Zelf de Algemene Politieke Beschouwingen volgen? Kijk hier.

Rekenkamer

De Europese Rekenkamer komt met een rapport over corruptie. De presentatie is morgen, maar wie al wil weten waar het over gaat: Ze geven zelf een klein inkijkje.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie