Speelschema woensdag 20 oktober

2 min. leestijd

Op reis

Ze spreken er vaak over, maar gaan nu met eigen ogen de situatie aan de grens tussen Wit-Rusland en Litouwen bekijken. De commissie Buitenlandse Zaken uit de Tweede Kamer onder leiding van Agnes Mulder (CDA) bezoekt de Baltische Staten. Ze hebben gesprekken over de vluchtelingen die door Wit-Rusland over de grens worden geduwd en de veiligheidssituatie aan de Russische grens want Nederland heeft NAVO-troepen in het gebied. Op vrijdag vliegen de politici weer terug naar Nederland.

De prijs

Alleen de fractievoorzitters mogen kiezen. Ze hebben de keus uit drie finalisten. De Afghaanse vrouwelijke mensenrechtenactivisten, de Russische oppositieleider Alexei Navalny en de Boliviaanse voormalige interim-president Jeanine Áñez. Op 15 december wordt de winnaar van de Sacharovprijs, want daar hebben we het over, gelauwerd in het Europees Parlement.

Op naar Glasgow

De trein met activisten, politici en andere influencers richting Glasgow zit al helemaal vol. In die stad wordt vanaf 31 oktober de VN-klimaatconferentie gehouden. Het Europees Parlement is ook aanwezig tijdens de top. Vandaag debatteert het parlement over de inzet. Zo wil het Parlement dat er duidelijkheid komt over de verschillende doelen. Zo wil de Europese Unie 55 procent minder uitstoot in 2030, maar andere landen hebben andere doelen. Donderdag wordt er gestemd.  

Sociaal

In Brussel wordt vandaag een zogenoemde Sociale Top gehouden. De voorzitter van de Europese Raad Charles Michel vergadert samen met de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen samen met de Europese werkgevers en werknemers. Ze bespreken onder meer de economische situatie en de stand van zaken rond het Europees minimumloon.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie