Speelschema | Vrouwen in de sport, Europese defensie en financiën in Den Haag

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
Bron foto: iStock

Europarlementariërs hebben het over vrouwen in de sport, EU-ministers van Concurrentie vergaderen in Brussel en Kamerleden gaan in gesprek over de militaire dreiging in Europa.

Vrouwen in de sport

Morgen is het weer internationale vrouwendag. Voor de gelegenheid komen Europarlementariërs en nationale parlementsleden bijeen om het over vrouwen in de sport te hebben. Daarbij zal het gaan over genderstereotypen, misbruikschandalen en gelijke financiële vergoeding. Verschillende vrouwelijke olympiërs schuiven aan om hun ervaringen te delen.

Concurrentie en financiën

Vandaag komen de EU-concurrentieministers samen in Brussel. Op de agenda staat een voorstel dat voor minder laattijdige betalingen aan kmo’s moet zorgen, een gesprek over waar we staan met de Europese eengemaakte markt en de toekomst van het EU-industriebeleid.

Volgende week is het de beurt aan de EU-ministers van Financiën. Zij zullen het onder meer hebben over het coronaherstelfonds en de EU-begroting voor 2025. Kamerleden krijgen vandaag al de kans om vragen te stellen aan minister van Financiën Steven van Weyenberg over die bijeenkomst. 

Defensie

Ook gaan Kamerleden vandaag in gesprek over de militaire dreiging in Europa. Daarbij zal het onder meer gaan over begrotingsnorm van de NAVO, de relatie met het Amerikaanse leger en de Russische dreiging aan de grens met de Baltische landen.

Hoe vruchtbaar is de Europeaan?

Tot slot publiceert het Europees statistiekbureau Eurostat vandaag cijfers over het gemiddeld aantal kinderen van de Europeaan.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie