Speelschema vrijdag 5 november

2 min. leestijd
People Walking, Standing, Taking Picture, Looking Around In Front Of Peace Palace Building In The Hague South Holland The Netherlands Europe

Stad van vrede en recht

Iedereen die ook maar iets met Europees recht te maken heeft, is vandaag in Den Haag. De stad van Vrede en Recht, zoals Den Haag zichzelf graag noemt.
Minister Tom de Bruin (D66) voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking opent het congres van de FIDE, de Federatie van Europees Recht. Meer dan 450 specialisten praten over gegevensbescherming, over de praktijk bij rechtbanken die met Europees recht te maken krijgen en over Europees mededingingsrecht. De juristen trekken drie dagen uit voor hun congres. Meer informatie op de speciale website van de organisatie.

Geen schijnzelfstandigheid

Groen Links en de PvdA trekken vandaag samen op. Europarlementariërs Kim van Sparrentak (GL) en Agnes Jongerius (PvdA) gaan in gesprek met vakbond FNV over wat heet de platformeconomie. Oftewel bedrijven zoals Uber, Helpling en Deliveroo. Van Sparrentak en Jongerius vinden dat mensen die voor die bedrijven werken schijnzelfstandigen zijn, met het enige doel het drukken van de loonkosten. “Veel platformwerkers kunnen daar niet van rondkomen, kunnen hun kinderen er niet van onderhouden en zijn niet verzekerd als ze ziek of oud worden.” aldus Jongerius.

Van gas naar stof

Op de klimaattop In Glasgow is het de dag van de energietransitie. En dus trapt Noord-Nederland af. Van gas naar groene energie, daar gaat het over. SNN, het samenwerkingsverband van de drie Noordelijke provincies, organiseert een bijeenkomst over waterstof. Met name Groningen ziet daar veel kansen. Om half negen beginnen ze. Hier is het programma te vinden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie