Speelschema vrijdag 4 februari

1 min. leestijd

Lille middelpunt

Al drie dagen is Lille het middelpunt van de Europese Unie en Frankrijk. Ook onze ministers Yeşilgöz en Weerwind waren die kant op. President Macron hield al een toespraak waarin hij strenge maatregelen tegen migranten aankondigde en vandaag gaat het over wat de Europese Unie kan doen tegen kinderontvoeringen, of de waarschuwingssystemen werken. De Europese ministers van Justitie hebben het verder over haatzaaien en hoe daar tegen moet worden opgetreden. En ze praten, heel actueel, over digitale aanvallen op bedrijven.

Waar is Frans?

Eurocommissaris Frans Timmermans is in Bratislava, voor gesprekken met de president, de premier, de minister van Economische Zaken en een ronde tafel discussie met topmensen uit het bedrijfsleven. Vanavond is er een grote discussie in Bratislava met jongeren over de klimaatplannen van de Europese Commissie, om de komende tijd de uitstoot van CO2 fors te verminderen.

Verminking

Vandaag is de internationale dag tegen Genitale verminking. De Europese Commissie komt later met een verklaring. Assito Kanko (Vlaams N-VA Europarlementariër) die als klein meisje in Burkina Faso werd besneden, hield twee jaar geleden deze toespraak in het parlement.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie