Speelschema vrijdag 1 oktober

1 min. leestijd

In het hol van de leeuw

Een speciale commissie van het Europees Parlement steekt z’n licht op in Hongarije. In het hol van de leeuw wordt gesproken met leden van het Hongaarse kabinet en de oppositie. Ook wordt geprobeerd een beeld te krijgen hoe het gesteld is met de rechtsstaat.

Het Europees Parlement is niet populair in het land van premier Orbán, zeker niet nadat voormalig Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) het voor elkaar kreeg dat de Europese Unie een zogenoemde artikel 7 procedure ging starten. Daarbij zou Hongarije uiteindelijk zelfs het stemrecht binnen de EU kunnen verliezen. De beschuldigingen van fraude, corruptie en het ondermijnen van de rechtsstaat zijn er nog steeds. De delegatie geeft vanmiddag een persconferentie en die is hier te volgen.

…en nog meer tanden

Het Europees Openbaar Ministerie (EOM) wordt vandaag aan de tand gevoeld in het Europees Parlement. Laura Kövesi, de zogenoemde Europese openbaar aanklager, zal dan vertellen welke projecten ze aanpakt en hoever het met een aantal fraudeonderzoeken staat.

Bij een ander debat komt de Nederlander Gert Jan Koopman, de directeur-generaal voor het budget, langs. Hij geeft uitleg over de begroting. Meer informatie via deze link.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie