Speelschema | Verkiezingsdebat en Groothuis in Wassenaar

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de Nederlandse hoofdrolspelers op Brusselse onderwerpen? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Het is campagnetijd en dat betekent dat er even weinig te doen is in Brussel, maar veel te doen in Nederland. Al een paar weken gaan kandidaat-Europarlementariërs het land door om deel te nemen aan debatten, met jongeren te praten of om aan te schuiven in een praatprogramma. Vandaag ook.

Verkiezingsdebat

Zo vindt in Den Haag het grootste Europese verkiezingsdebat tot nu toe plaats. Maar liefst negen lijsttrekkers en kandidaten zijn erbij. Het debat wordt georganiseerd door internationaal perscentrum Nieuwspoort, een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten. Dit debat kan helaas maar één dag van de titel ‘grootste debat tot nu toe’ genieten, want wordt het debat overtroefd door een debat in het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP). Het HNP vertegenwoordigt de Nederlandse provincies in de EU en is gevestigd in Brussel. Het HNP komt met een eigen verkiezingsdebat van wel 13 lijsttrekkers. En dat zullen er 14 zijn als de PVV besluit deel te nemen.

In het debat van vandaag gaan de lijsttrekkers met elkaar in gesprek over de groei van rechts in Europa, uitbreiding en hervorming, klimaat en landbouw, migratie en meer. Even de deelnemers op een rij: Malik Azmani (VVD), Mohammed Chahim (GroenLinks-PvdA), Dirk Gottink (NSC), Sander Smit (BBB), Gerben-Jan Gebrandy (D66), Tom Berendsen (CDA), Reinier van Lanschot (Volt), Bert-Jan Ruissen (SGP) en Anja Hazekamp (PvdD).

Voor wie vergat zich aan te melden, geen zorgen. Het debat is ook via livestream te volgen.

Op bezoek

En Europarlementariër en kandidaat Bart Groothuis (VVD) is vandaag in Wassenaar, meer bepaald in het restaurant De Baron. Groothuis gaat praten over het Europese bedrijfsleven en wat ondernemers te wachten staat. De afgelopen … hebben voor veel onzekerheid gezorgd bij ondernemers en het bedrijfsleven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie