Speelschema: vergaderen in snikheet weer

1 min. leestijd

Terwijl de delegaties van het Europees Parlement vertrekken naar Polen, Israël en de Verenigde Staten voor de laatste werkbezoeken, worden in Brussel en Praag de laatste bijeenkomsten gehouden. Zo is er de informele bijeenkomst van de ministers van Concurrentievermogen, Interne markt en Industrie in Praag morgen. Deze vergadering wordt voorgezeten door de nieuwe EU-voorzitter: Tsjechië. De bijeenkomst is hier te volgen.

Warmere oorden

Dan komt ook nog de Samenwerkingsraad EU-Azerbeidzjan samen. Azerbeidzjan, het grootste en meest dichtbevolkte land in de Kaukasus, wordt vertegenwoordigd door minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov. Hij zal samen met EU-buitenlandchef Josep Borrell de relatie tussen Azerbeidzjan en de Europese Unie bekijken. Naast regionale problemen, de situatie van de rechtsstaat en de mensenrechten in het land, zal de aandacht vooral uitgaan naar de investeringsplannen van de Europese Unie.

En tot slot

Wat is nu voor Den Haag en wat voor Brussel? Net voor het reces behandelt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) dit soort vragen in zijn laatste podcast van het seizoen. Heeft u vragen over de Europese bevoegdheden, wat nu typische onderwerpen zijn voor Brussel en wanneer Den Haag op zijn strepen gaat staan? Dan kunt u ze hier voorleggen aan Van Dalen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie