Speelschema | Veiligheidsvraagstukken bepalen toon in Brussel

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd

Deze maandag wordt er druk overlegt in Brussel. Zowel de Europese ministers van Buitenlandse Zaken, als de aanwezige parlementariërs bij de NAVO, zullen behoorlijk wat actuele veiligheidsvraagstukken voor de kiezen krijgen. De belangrijkste onderwerpen zijn de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, evenals tussen Israël en Gaza.

Buitenlandse zaken

Vandaag komen de EU-ministers van Buitenlandse Zaken bijeen in Brussel. Ze zullen vooral spreken over de situatie in Oekraïne en het Midden-Oosten. Ook Sigrid Kaag is aanwezig. Zij is sinds kort coördinator van de wederopbouw voor Gaza en zal met de ministers in gesprek gaan over de huidige stand van zaken. Verder wordt er nog gediscussieerd over de ontwikkelingen in de Sahel en Belarus.

NAVO-vergadering

Daarnaast is er een delegatie van Eerste en Tweede Kamerleden in Brussel voor de parlementaire vergadering (ook wel assemblee) van de NAVO. De zeven Nederlandse leden zullen, samen met afgevaardigden uit dertig andere landen, overleggen over grote veiligheidsvraagstukken.

De aanwezigen tijdens de vergaderingen vertegenwoordigen hun eigen parlement. Het is dus vooral een goed moment om de huidige opinie te pijlen en informatie uit te wisselen. De bijeenkomst duurt tot woensdag.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie