Speelschema: Veel Europa in Den Haag

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke morgen in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

In de Tweede Kamer staat er een hele reeks Europese onderwerpen op de agenda. Ook trekken er maar liefst vier ministers richting Brussel.

Europa in Den Haag

We beginnen deze Europese dag in de Tweede Kamer met een gesprek met de Oekraïense minister van Buitenlandse zaken. Later zullen ook onder meer premier Mark Rutte, minister van Defensie Kajsa Ollongren en minister voor Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra het in de Tweede Kamer over de Nederlandse steun aan Oekraïne hebben. 

Vervolgens krijgen Kamerleden de mogelijkheid zich in te laten lichten over de Inflation Reduction Act. Dit Amerikaanse pakket met agressieve groene subsidies zorgt ervoor dat Brussel de Europese staatssteunregels fors wil versoepelen. 

Tot slot komt ook de minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens naar de Tweede Kamer om het over Europees concurrentievermogen, de interne markt en de Europese industrie te hebben.

Timmermans

Vele ministers die vandaag niet in Den Haag te vinden zijn om het over Brussel te hebben, zijn vandaag in Brussel te vinden om het over Den Haag te hebben. Zo mogen stikstofminister Christianne van der Wal, landbouwminister Piet Adema, infrastructuurminister Mark Harbers en huisvestingsminister Hugo De Jonge allemaal op de koffie bij Green Deal-baas Frans Timmermans.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie