Speelschema van vrijdag 22 oktober

1 min. leestijd

Bakermat

Of ze tijd hebben voor een bezoekje aan de Akropolis weten we niet, maar de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Bruijn en Bergkamp zijn voor een tweedaags bezoek nog in Athene. Ze zien daar hun collega-voorzitters van parlementen en senaten in Europa en hebben het in de bakermat van de democratie met elkaar over het parlementaire werk in tijden van COVID en over de toekomst van Europa. De Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa organiseert.

Toppolitiek

Migratie, de controle van de buitengrenzen en de financiering van opvang in eigen regio zijn de voornaamste thema’s van de tweede dag van de Europese top waar demissionair premier Rutte met zijn collega-regeringsleiders over vergadert. Het gaat ook over de digitale transformatie van Europa, als belangrijke motor voor economische groei, over werkgelegenheid en concurrentievermogen.

Topburgers

Burgers, Europarlementariërs en nationale parlementsleden ontmoeten elkaar in Straatsburg om de komende twee dagen over de toekomst van Europa te praten. Ook elders wordt gesproken over de toekomst van Europa. Bijvoorbeeld in Den Bosch, waar RUW Europalabs, ofwel gesprekken met burgers over Europa, organiseert.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie