Speelschema van 28 oktober

2 min. leestijd
Smartphone displaying a valid digital vaccination certificate for COVID-19 in male’s hand, downtown and city bus in background. Vaccination, immunity passport, health and surveillance concepts

Zware dobber

Hoe bestrijd je illegale visserij? In het Europees Parlement maakt men zich zorgen over China. Het land heeft de grootste vissersvloot van de wereld en vist ook veel in de zeeën rond Afrika. De arbeidsomstandigheden aan boord van Chinese vissersschepen zijn meestal slecht en bovendien vist China niet duurzaam, volgens het Europees Parlement. Maar China krijgt dat nooit te horen, ze vallen buiten het systeem van rode en gele kaarten dat de Europese Unie heeft ontwikkeld. De Nederlandse vissector volgt dit debat met belangstelling.

Coronapas

En nu we toch in de kleuren zijn:. Vandaag een nieuwe update over COVID. Zijn we rood, groen of oranje gekleurd als Nederland? En hoe kleuren de overige landen in de Europese Unie op deze kaart?

De leiding van het Europees Parlement heeft gisteren besloten dat per 3 november alle politici, bezoekers en medewerkers zonder coronapaspoort het gebouw niet meer in mogen. Ondanks protesten van een deel van de politici en medewerkers. Eerder hadden Europarlementariërs per brief gevraagd om een gesprek. Deze werd ondertekend door 6 van de 7 politieke families met uitzondering van Renew, de fractie waar de VVD en D66 in zitten. Dat ze vervolgens hoorden dat de maatregelen al werden aangekondigd, stuit enkele politici tegen de borst. Woensdagavond spraken de Nederlandse Europarlementariërs Bert-Jan Ruissen van de SGP en Rob Roos van JA21 zich uit op Twitter over deze gang van zaken. Samen met andere boze politici, beraden zij zich op gezamenlijke actie vandaag, wij houden u op de hoogte.

DAF bij het Europees Hof

Heeft een Spaanse ondernemer recht op geld, omdat hij teveel heeft betaald voor de aanschaf van een auto? Het Nederlandse bedrijf DAF is in 2016 samen met Volvo schuldig bevonden aan ongeoorloofde kartelafspraken voor vrachtwagens, waardoor de prijs veel te hoog werd. Maar mag iemand na vijf jaar nog z’n geld terugvragen of is de overtreding van de mededingingsregels verjaard? Vandaag doet het Europees Hof uitspraak

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie