Speelschema: Timmermans naar Wageningen en Jezus naar Brussel

2 min. leestijd
The Heart of Jesus is the symbol of God’s love and mercy. The Heart is surrounded by the crown of thorns (because of the Passion of the Christ), is wounded (because Jesus was pierced by the Lance of Longinus) and is topped by a burning flame (because God’s love is eternal). Jesus is giving his blessing with one hand while with the other points to his heart, inviting all mankind to God’s love. The devotion to the Sacred Heart of Jesus is linked to the visions of saint Margaret Mary Alacoque, of the Order of the Visitation of Holy Mary. June is the month dedicated to the Sacred Heart of Jesus

Europarlementariërs organiseren vandaag een ontbijtgebed en Eurocommissaris van Klimaat Frans Timmermans gaat in gesprek met studenten van de universiteit van Wageningen. Minister van Buitenlandse Handel Liesje Schreinemacher gaat dan weer in gesprek met verschillende Eurocommissarissen. 

Timmermans naar Wageningen

Frans Timmermans is vandaag te gast op de Wageningen University & Research voor het Let’s Talk Climate Policy-evenement. Daar doen drie studenten hun beleidsplannen over energie, activisme en voeding uit de doeken om vervolgens feedback te krijgen van Green Deal-baas Frans Timmermans. Studenten in de zaal krijgen ook de mogelijkheid om met Timmermans in gesprek te gaan. Volgens de organisatoren mag de Eurocommissaris “een College Tour-achtige setting” verwachten.

Jezus naar Brussel

Het is een vroege ochtend vandaag voor de gelovige EU-professionals. Het Europees Parlement organiseert om half acht een grootschalig gebedsmoment. En naar deze editie zullen ze ongetwijfeld reikhalzend uitzien, want door corona kon het twee jaar lang niet doorgaan. Ook medewerkers van de andere Europese instellingen zijn van harte welkom. Europarlementariërs Bert-Jan Ruissen (SGP) en Peter van Dalen (CU) tekenen in elk geval al present.

Uniek bij deze conferentie is dat het bij dit evenement een keer niet om politiek beleid gaat. De filosofie achter het ontbijtgebed is dat de aanwezigen zich focussen op hun relatie met elkaar en met Jezus.

Dagje Brussel voor Schreinemacher

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher (VVD) heeft vandaag een Europees dagje op de planning staan. Eerst gaat ze op de koffie bij Eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager. Vervolgens heeft ze ook nog een videogesprek gepland met Eurocommissaris voor industrie Thierry Breton. Wellicht zal deze dag een beetje als thuiskomen voelen voor onze minister: Schreinemacher begon haar politieke carrière in 2019 als Europarlementariër voor de VVD.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie