Speelschema: TikTok, herdenking Sassoli en NAVO

2 min. leestijd
Memorial ceremony for President David Maria Sassoli

(Bron foto: EP Multimedia)

Nederlandse jongeren opgelet. Europa wil meer regels voor Tiktok. De topman van TikTok heeft een hele reeks afspraken met Eurocommissarissen op de agenda. En verder Nederland wil geen Europees leger maar de afspraken van vandaag kunnen door de Hollandse beugel: de EU ondertekent een samenwerkingsverdrag met de NAVO, met daarin het voornemen Oekraïne te steunen. 

TikTok

Het is een drukke dag voor Shou Zi Chew, de topman van het sociale mediaplatform TikTok. Bij maar liefst drie Eurocommissarissen moet hij vandaag op de koffie. De eer is aan Margrethe Vestager (Concurrentie), Vera Jourova (Transparantie) en Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken). Een woordvoerder van de Commissie zou aan Reuters hebben laten weten dat de afspraken in het thema van de bescherming van persoonsgegevens staan. In het verlengde daarvan zal het ook over de nieuwe Europese wet inzake digitale diensten (Digital Services Act) gaan. Die kwam met strenge regels om sociale media veiliger te maken. 

Sassoli

Vandaag is het exact één jaar geleden dat de voormalige voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli overleed. Het Parlement houdt hier een plechtigheid voor. De Italiaanse sociaaldemocraat bekleedde de functie van 3 juli 2019 tot zijn overlijden. Een longontsteking die Sassoli opliep door een ziekte aan zijn immuunsysteem, werd hem fataal. 

EU-NAVO-verdrag

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel zakken af naar het Brusselse NAVO-hoofdkwartier. Daar zullen ze samen met secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg een nieuw samenwerkingsverdrag tussen de EU en de NAVO ondertekenen. Het is de derde keer dat zo’n verdrag gesloten wordt, een sleutelpassage gaat over gezamenlijke steun aan Oekraïne.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie