Speelschema: Teambuilding in Vlaanderen en internationale studenten

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke morgen in ons Speelschema.

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Een groot deel van het kabinet zit vandaag samen met de Vlaamse collega’s, terwijl de Tweede Kamer in debat gaat over buitenlandse studenten. 

Teambuilding in Vlaanderen

Premier Mark Rutte ontmoet vandaag Vlaams minister-president Jan Jambon in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Daar staan een hele reeks vergaderingen op de agenda over grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van infrastructuur, arbeidsmarkt, energie, stikstof… Kortom: alles waar er raakvlakken tussen Nederland en Vlaanderen zijn. 

Eenzaam zullen beide heren zich in elk geval al niet voelen: de twee regeringsleiders nemen immers een meerderheid van hun ministers mee naar de bijeenkomst. Zo tekenen bijvoorbeeld ook energieminister Rob Jetten en stikstofminister Christianne van der Wal present. 

Internationale studenten

Mede dankzij het Erasmusprogramma is studeren in Nederland enorm populair bij buitenlandse studenten. Momenteel komt zelfs veertig procent van de eerstejaarsstudenten uit het buitenland. 

Allemaal leuk en aardig voor het internationale samenhorigheidsgevoel, maar aangezien onze eigen studenten al met moeite een kamer kunnen vinden door de wooncrisis, kun je je afvragen of we wel zoveel buitenlandse studenten naar hier moeten lokken. Minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf reist af naar de Tweede Kamer voor een debat.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie