Speelschema: Straatsburg als strijdtoneel

1 min. leestijd
Strasbourg, France – January 28, 2014: The European Parliament building in Strasbourg, France with flags waving on a spring evening

Straatsburg is deze week het Europese strijdtoneel. Ook de Nederlandse Europarlementariërs reizen af naar de Franse stad om daar de komende dagen hun plenaire vergaderingen te houden. Maandag beginnen de volksvertegenwoordigers met debatten van vijf uur ’s middags tot elf uur ’s avonds over, visserij, ontbossing en energie. Woensdag trapt Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen het politieke jaar af in Straatsburg.

Vaccins

De Europese Rekenkamer komt met een onderzoek over de inkoop van coronavaccins. Hebben de Europese Commissie en de lidstaten die inkoop handig aangepakt? De Rekenkamer onderzoekt de strategie die de Europese Unie heeft ingezet, wat voor afspraken er zijn gemaakt met bedrijven en hoe die plannen hebben uitgewerkt. Wat in ieder geval zal ontbreken in het onderzoek, is het appcontact tussen Von der Leyen en vaccin-producent Pfizer, want die zijn gewist.

Asiel

En verder op het programma: Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) spreekt met Eurocommissaris Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken). Van der Burg ziet ruimte voor verbetering in de asielsamenwerking met de andere lidstaten.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie