Speelschema: Sociale top en de toekomst van EU-belasting

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd

In Brussel vindt vandaag een top over sociale zaken en een evenement over EU-belasting plaats.

Sociale top 

Tijdens de sociale top zullen de voorzitters van de EU-instellingen samen met enkele Europese ministers in gesprek gaan met de Europese sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisaties). Bovenaan op de agenda staan de tekorten op de arbeidsmarkt. Verder zal het gaan over Europees industriebeleid dat zorgt voor hoogwaardige jobs. 

Tot slot mogen de sociale partners hun visie op de Amerikaanse inflatiereductiewet. Met een ongezien groot subsidiepakket wil president Joe Biden de Amerikaanse groene industrie daarmee een duw in de rug geven. Voor de EU kan dit echter betekenen dat bedrijven ons continent verlaten om een graantje mee te pikken van de Amerikaanse vetpot.

Belastingen

Maar deze sociale top is niet de enige bijeenkomst vandaag waarvoor de drie EU-instellingen samenwerken. Het Europees Parlement en de Europese Commissie organiseren namelijk de tweede dag van het EU-symposium over belastingen

Dit symposium brengt experts, beleidsmakers en vertegenwoordigers uit de EU samen om belastingkwesties te bespreken, waaronder belastingharmonisatie en de strijd tegen belastingontduiking. Twee Nederlandse Europarlementariërs van de PvdA, Paul Tang en Mohammed Chahim, zullen er spreken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie