Speelschema | Schoof naar Washington, Reynders naar Den Haag

Wat speelt vandaag in Europa en daarbuiten? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Den Haag ligt er uitgestorven bij: de Tweede Kamer is al op zomerreces. Maar in Brussel maakt het Europees Parlement juist de borst nat voor de laatste plenaire vergadering volgende week. In Washington vindt vandaag de tweede dag van de NAVO-top plaats. Eurocommissaris Didier Reynders bezoekt Den Haag.

NAVO-top in volle gang

Premier Dick Schoof, die eergisteren nog in Brussel was, zal vandaag het Nederlandse geluid laten horen op de tweede dag van de NAVO-top. De dag begint vroeg met een ‘doorstep’ van de secretaris-generaal van de NAVO, gevolgd door aankomsten van wereldleiders.

Het hoogtepunt van de dag is de bijeenkomst van de Noord-Atlantische Raad op het niveau van staatshoofden en regeringsleiders. Hier zullen cruciale beslissingen worden genomen over de toekomst van het bondgenootschap. De dag wordt afgesloten met sociale diners voor de aanwezige leiders en ministers.

Reynders in Den Haag

Eurocommissaris Didier Reynders (Justitie) neemt deel aan een conferentie van Eurojust met procureurs-generaal uit Latijns-Amerikaanse landen. Deze bijeenkomst, georganiseerd door het EU-agentschap voor justitiële samenwerking, richt zich op de strijd tegen grensoverschrijdende zware criminaliteit. 

Kamerleden nog op pad

Ondanks het reces van de Tweede Kamer, zijn sommige Kamerleden nog hard aan het werk. De leden van de commissie Buitenlandse Zaken zetten hun werkbezoek aan Armenië en Georgië voort.

Energie in de spotlight

Het Agentschap voor de samenwerking tussen energieregulators (ACER) en het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) organiseren een gezamenlijk webinar.

Hier worden de belangrijkste bevindingen uit hun onderzoek van 2024 gepresenteerd. De focus ligt op grensoverschreidende elektriciteitsnetwerken en transmissiecapaciteit voor elektriciteitshandel – cruciale onderwerpen in het licht van de energietransitie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie