Speelschema | Reizende Europarlementariërs en Wopke Hoekstra

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd

Europarlementariër Tineke Strik reist naar de Turks-Bulgaarse grens, Bert-Jan Ruissen gaat naar Jeruzalem en Eurocommissaris Wopke Hoekstra spreekt vandaag op de bijeenkomst van het klimaatpact.

Tineke Strik naar Bulgarije

Verschillende Europarlementariërs trekken erop uit. Zo reist GroenLinks-Europarlementariër Tineke Strik naar de Turks-Bulgaarse grens. Een jaar geleden ging Bulgarije akkoord met een testproject over het terugsturen van de asielzoekers onder de nieuwe Europese migratieregels.

Strik onderzoekt deze week hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. 

Israël

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) neemt dan weer deel aan een politieke conferentie in Jeruzalem. Daar gaat hij bespreken hoe Israël meer steun kan verwerven.

Ruissen heeft onder meer een ontmoeting met premier Netanyahu en verschillende ministers op de agenda staan. “Wat je ook vindt van de regering, het bestaan van de staat Israël mag niet ter discussie staan”, aldus Ruissen. 

Klimaatpact

Eurocommissaris voor Klimaatactie Wopke Hoekstra spreekt vandaag op de jaarlijkse bijeenkomst van het Europese klimaatpact.

Met het pact wil de Europese Commissie een ‘movement’ creëren die burgers en organisaties aanmoedigt om een steentje bij te dragen aan de Europese klimaatdoelen, de Green Deal. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie