Speelschema: Reces, herdenking en een reis

2 min. leestijd

Het vakantieseizoen begint nu langzaam maar zeker aan te breken. De Tweede Kamer is met reces, na de bekende nachtelijke stemmingen en ook het Europees Parlement heeft de verhuisdozen ingepakt en is op weg naar Brussel en de vakantie. De Europese Commissie gaat nog wel even door. Vandaag is voorzitter Ursula von der Leyen in de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties en Frans Timmermans is – via een videoscherm in gesprek met China over een groot aantal klimaatmaatregelen, waaronder het Europese voorstel om een CO2-heffing aan de grens te introduceren.

Volgende week zijn er nog wel een aantal bijeenkomsten van de vakministers in Brussel. Zo komen maandag en dinsdag de ministers van Financiën met in hun midden minister Sigrid Kaag bij elkaar.

Srebrenica

Vandaag wordt in Rotterdam de genocide en de val van de enclave Srebrenica, nu bijna 27 jaar geleden, herdacht, bij een herdenking op het Grote Kerkplein. Europarlementariër Thijs Reuten zal spreken. Komende maandag is het precies 27 jaar geleden dat de enclave viel. Op die dag vindt in Den Haag de grote herdenking plaats op het Malieveld (het Plein is niet beschikbaar vanwege de renovatie van het Binnenhof).

Op reis

Agnes Jongerius is na de vergaderweek in Frankrijk doorgereisd naar Slovenië. Ze gaat in gesprek met de vakbonden over wat het land eigenlijk aan de Europese Unie heeft. Zijn ze na vijftien jaar lidmaatschap tevreden en wat zijn de wensen; oftewel: wat moet er anders en kan Brussel hierbij helpen? Dat is de vraag waarmee ze de gesprekken met werknemers en de nieuwe ministers van Arbeid en Economische Zaken ingaat.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie