Speelschema | Natuurherstelwet, sociale top en landbouwborrel

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Belangrijke dag vandaag: diplomaten stemmen al over de natuurherstelwet. Daarnaast organiseert de grootste belangenbehartiger van de Europese luchtvaart vandaag een top over de toekomst van de sector, er is een sociale top voor een sociaal en economisch sterk Europa en tot slot organiseert het Holland House vanavond een landbouwborrel.

Natuurherstelwet

Vandaag stemmen EU-diplomaten al over de natuurherstelwet. De wet staat op de agenda van de zogeheten coreper vergadering. Als genoeg diplomaten vandaag instemmen met de wet is de natuurherstelwet zo goed als een feit. De stemming op 25 maart zou dan een hamerstuk zijn.

Waar is Wopke?

Airlines for Europe, de grootste belangenbehartiger van de Europese luchtvaart, organiseert vandaag een top over de toekomst van de sector. Daar zal het gaan over de concurrentiekracht van de Europese luchtvaart en de eenmaking van het Europese luchtruim. Op dit moment verschillen de Europese luchtverkeersregels vaak nog van land tot land.

Ook de energietransitie zal aan bod komen. Daarvoor komt Eurocommissaris voor Klimaat Wopke Hoekstra een toespraak geven.

Sociale top

Het is weer tijd voor de Europese sociale top. Daar zullen de voorzitters van de EU-instellingen samen met enkele Europese ministers in gesprek gaan met de Europese sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisaties).

Bovenaan op de agenda staan een strategie voor hoogwaardige banen als aanvulling op de Green Deal en de aanpak van tekorten en vaardigheden van arbeidskrachten.

Landbouwborrel

Ook vindt in Brussel vanavond de landbouwborrel plaats in het Holland House. Die wordt één keer in de zoveel tijd georganiseerd door Europarlementariërs die zich met landbouw bezighouden. Iedereen die iets met landbouw en EU doet, is welkom.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie