Speelschema: milieuministers en twee minuten Brussel in Den Haag

2 min. leestijd
a great view up into the trees direction sky

Stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) zit samen met de Europese milieuministers in Brussel en de Tweede Kamer organiseert een reeks tweeminutendebatten, die ook over de EU gaan. 

Milieuministers

Voor de laatste keer mogen de Tsjechen een bijeenkomst voor Europese ministers voorzitten. De eer is aan de milieuministers om het Tsjechische voorzitterschap af te sluiten. Het voornaamste agendapunt voor minister van der Wal en haar collega’s zal de Europese habitatrichtlijn zijn. Omdat tachtig procent van de Europese habitats, van bossen tot zeeën, in slechte staat verkeert, wil Brussel dat de lidstaten natuurherstelplannen opstellen. Tegen 2030 moet twintig procent van die plannen zijn toegepast, tegen 2050 moeten ze allemaal van kracht zijn gegaan. 

Twee minuten Brussel in Den Haag

In de Tweede Kamer staat een reeks tweeminutendebatten op de planning die onder andere gaan over Europa. Dat zijn debatten waarbij elke fractie maximaal twee minuten per onderwerp het woord krijgt. Allereerst zullen de Kamerleden het hebben over wat Piet Adema vorige week met zijn collega-landbouwministers in Brussel besprak. Daarna staan er ook nog debatten op de agenda over de verduurzaming van de industrie en energie. Nu er gisteren eindelijk een akkoord is bereikt over een Europees gasprijsplafond, zal het daar ongetwijfeld over gaan. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie