Speelschema: Kriskras door Europa

1 min. leestijd
Night panorama of Old Town in Warsaw, Poland

Maastricht, Praag, Warschau en Brussel. De Nederlandse politici reizen door heel Europa.

Inflatie

Laten we beginnen met de enige niet-politicus die vandaag op pad is. De baas van de Nederlandsche Bank, Klaas Knot. Hij is in Maastricht. De hele dag organiseert Studio Europa debatten over twintig jaar euro. Knot zal het vooral hebben over inflatie, rente en de politieke onafhankelijkheid van centrale bankiers, zoals hij zelf. Oftewel: de politiek kan wensen hebben over rente en inflatie, maar de bankiers beslissen.

Praag

Frans Timmermans, de Nederlandse Eurocommissaris, is deze week in Praag. Hij heeft, in het land van de huidige EU-voorzitter, veel gesprekken over de energiesituatie: de hoge prijzen en waar Tsjechië nu haar gas vandaan moet halen. Timmermans ontmoet ook nog de burgemeester van Kiev: Vitali Klitschko

Warschau

Europarlementariërs Malik Azmani en Sophie in ’t Veld, de Eurofractievoorzitters van VVD en D66, zijn nog steeds in Warschau bij de bijeenkomst van hun Europese liberale partij Renew.

En staatssecretaris van Digitalisering Alexandra Van Huffelen komt zich in Brussel melden bij Eurocommissaris voor Interne Markt Thierry Breton, die eveneens over digitale zaken gaat.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie