Speelschema: Kaag in Praag, Europese ministers voor Energie in Brussel

2 min. leestijd
Person heating their hands at home over a domestic portable radiator in winter

Minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) praat in Praag namens Nederland met de andere achttien eurolanden, terwijl in Brussel de Europese ministers voor Energie samenkomen om de energiecrisis te bespreken. 

Energie

De energiecrisis en de steeds verder stijgende prijzen voor onder meer gas en elektriciteit kunnen ook in Brussel niet onbeantwoord blijven. Daarom komen de Europese ministers voor Energie vandaag bijeen voor een buitengewone bijeenkomst. Of minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) daar bij zal zijn, is nog onduidelijk. De mogelijkheid bestaat dat staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) zijn plaats inneemt. 

Allereerst zullen deze ministers van gedachten wisselen over mogelijke noodmaatregelen om de hoge energieprijzen te drukken. Daarnaast moeten de energieministers van alle lidstaten toelichten hoe het er in hun land voor staat met de voorbereidingen voor de komende winter.

Sigrid Kaag

Minister van Financiën Sigrid Kaag is de komende twee dagen in de Tsjechische hoofdstad om namens Nederland deel te nemen aan een vergadering van de ministers van Financiën van de negentien eurolanden (Eurogroep). Ook neemt ze deel aan een informele vergadering van de ministers van Financiën van alle Europese lidstaten (Ecofin). 

Vandaag, tijdens de bijeenkomst van de Eurogroep, gaat het vooral over de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de aanpak hiervan. Morgen, tijdens de zogenaamde Ecofinraad, bespreken de ministers de toekomst van het Europese begrotingsbeleid: hoe wordt die begroting op de lange termijn gewaarborgd?

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie