Speelschema: Jetten in de VS en dag twee Algemene Politieke Beschouwingen

2 min. leestijd

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) is op een conferentie in de Verenigde Staten; de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer gaan verder en De Balie in Amsterdam organiseert een debatavond over Rusland.

Jetten in de Verenigde Staten

Dat minister van Klimaat en Energie Rob Jetten niet bij de Algemene Politieke Beschouwingen aanwezig is, deed in Den Haag nogal wat stof opwaaien. Dag één van die beschouwingen begon dinsdagmorgen met een kritische noot van SP-leider Marijnissen, die van premier Rutte wilde weten waarom Jetten er niet bij is. “We moeten internationaal actief blijven”, antwoordde Rutte. “Anders worden we een provincie in de wereld.”

Een provincie in de wereld dus. Om dat uit alle macht te voorkomen, is Jetten bij een internationale overeenkomst over schone energie in de Verenigde Staten, het Global Clean Energy Action Forum. Samen met zo’n dertig energieministers van andere landen praat hij over de opschaling van hernieuwbare energie. Dat in het licht van de oorlog en het daarbij horende gastekort. Ook gaan de gesprekken over waterstof en kernenergie, en eventuele internationale samenwerking op dat vlak.

Algemene Politieke Beschouwingen

In Den Haag vindt vandaag de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen plaats. De fracties die gisteren nog niet aan het woord zijn geweest, krijgen vandaag spreektijd.

Debat in De Balie

Vanavond is er in De Balie in Amsterdam een debat over de verschillende manieren waarop Poetin in het afgelopen decennium in Europa heeft geïntervenieerd. In ‘Dealing with Russia: Tanks and Twitter bots’ spreken verschillende specialisten over de huidige situatie in Oekraïne en Poetins invloed in de afgelopen jaren. Onder andere EU-correspondent voor de NOS Kysia Hekster is aanwezig, net als het hoofd van de cyberafdeling van de NAVO, Christian Lifländer. Het debat maakt deel uit van de serie ‘Dealing with Russia’ van De Balie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie