Speelschema: Heidag, Koopmans in Brussel & een herdenkingsdienst

Voor de Commissie naar Zweden vertrekt komt het eerst samen om de plannen voor dit jaar te bespreken. Ook komt Sven Koopmans op bezoek en wordt David Sassoli herdacht.

1 min. leestijd
Detail of the national flag of Sweden waving in the wind with blurred european union flag in the background on a clear day. Democracy and politics. European country. Selective focus.

De Europese Commissie vertrekt bijna naar Zweden om een bezoek te brengen aan het land dat het voorzitterschap van de EU de komende tijd overneemt. Tegelijkertijd komt de EU-vredesgezant voor het Midden-Oosten, de Nederlander Sven Koopmans, naar Brussel. Ook wordt de voormalige voorzitter van het Europees Parlement herdacht. 

Europese Commissie op pad

Voor de Europese Commissie een paar dagen naar Zweden vertrekt, heeft het eerst haar jaarlijkse heidag. Daar bespreken de Eurocommissarissen, niet op de hei maar gewoon in een gebouw, de plannen en hoofdpunten van het komende jaar. Denk daarbij aan het vergroenen van de economie, de digitalisering en het verbeteren van de veiligheid. 

Sven Koopmans op bezoek

Eurocommissaris Mariya Gabriel (Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd) ontvangt in Brussel de EU-vredesgezant voor het Midden-Oosten Sven Koopmans. Koopmans werkt vanuit die functie mee aan een oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict. 

Herdenkingdienst

Voor David Sassoli, die gisteren precies een jaar geleden overleed, wordt in het Europees Parlement een herdenkingsdienst gehouden. De huidige voorzitter van het Europees Parlement houdt een toespraak. Ook houdt men een minuut stilte voor de overleden voormalig voorzitter.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie