Speelschema: Geld en energie

1 min. leestijd

In hoeverre maken Europese subsidies daadwerkelijk een verschil, wat is de toegevoegde waarde? Antwoorden op die vragen presenteert de Rekenkamer vandaag aan de Tweede Kamer. Nederland ontving van 2014 tot 2020 ongeveer 7,3 miljard euro EU-subsidies. De Europese Commissie en de nationale overheid zijn samen verantwoordelijk voor de goede besteding van de middelen uit die fondsen.

Energie

Ter voorbereiding van de bijeenkomst van alle EU-ministers van Energie op 25 oktober aanstaande, debatteert de Tweede Kamer vandaag met minister Jetten. Het gaat in Luxemburg volgende week over gas en het energiezuinig maken van gebouwen. Welke input de Kamerleden aan de minister meegeven, is hier te volgen vanaf 17.00 uur.

Eerder op de dag staat de belasting op de overwinsten van energiebedrijven op de agenda van het Europees Parlement in Straatsburg. Meer informatie vind je hier.

Begroting

Om 13.00 uur wordt in Straatsburg ook gedebatteerd over de begroting van de Europese Unie. De SGP vindt de voorgestelde begroting onaanvaardbaar hoog. “De EU-begroting moet terug onder de norm van 1 procent van de Europese economie. Dat moet genoeg zijn voor een coördinerend orgaan dat de EU feitelijk is”, zegt SGP-er Ruissen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie