Speelschema: Frans feest en bijeenkomst over oorlogsmisdaden

1 min. leestijd
Famous fireworks near Eiffel Tower during celebrations of french national holiday, Bastille Day

De meeste nationale feestdagen gaan aan andere landen voorbij, maar er is één nationale feestdag die werkelijk iedereen kent: de veertiende juli, oftewel Le Quatorze Juillet, de Franse nationale feestdag. En vandaag is het zover. De Franse president laat zich vanaf 13.15 uur interviewen over Frankrijk, de situatie in Europa en wat verder ter tafel komt. Eerst natuurlijk de militaire parade, waarna hij wordt geïnterviewd door twee journalisten: Caroline Roux (C dans l’air ) en TF1 JT-presentator Anne-Claire Coudra. Hier meer informatie.

Oorlogsmisdaden

In Den Haag organiseert Nederland (minister Hoekstra) samen met het Internationaal Strafhof en de Europese Commissie (Didier Reynders) een speciale conferentie over Oekraïne. Men wil afspraken maken over de vervolging van oorlogsmisdaden. Op verschillende plekken wordt bewijs verzameld, maar het is de bedoeling om dat bij elkaar te brengen.

Milieucriminaliteit

De milieucommissie in het Europees Parlement buigt zich over de nieuwe richtlijn milieucriminaliteit. Toine Manders (CDA) is rapporteur over dit onderwerp. “De schade door milieudelicten is enorm. Het is daarom cruciaal dat we met de nieuwe richtlijn deze delicten op Europees niveau nog beter aanpakken. Er moeten sancties met afschrikwekkende werking en effectieve straffen komen voor bestuurders die zich bewust schuldig maken aan grove nalatigheid”, aldus Manders.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie