Speelschema: Eurocommissaris op Nederlandse mediatour

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke morgen in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Foto: Vĕra Jourová, bron: EP Multimedia)

Eurocommissaris voor Waarden en Transparantie Vĕra Jourová bezoekt Amsterdam, minister van Financiën Sigrid Kaag reist naar India en staatssecretaris voor Migratie en Asiel Eric van der Burg gaat in debat met de Tweede Kamer

Mediatour

Voor de Tsjechische Eurocommissaris Vĕra Jourová staat er een dagje Amsterdam op de planning. Daar gaat ze in gesprek met burgemeester Femke Halsema, cultuurstaatssecretaris Gunay Uslu en enkele vertegenwoordigers van DPG Media, de eigenaar van onder meer NU.nl en de Volkskrant. Dat bezoek staat ongetwijfeld in het teken van een recent Commissievoorstel dat de Europese mediavrijheid moet beschermen.

G20-bijeenkomst

Minister van Financiën Sigrid Kaag trekt vandaag naar het Indiase Bengalore voor een bijeenkomst met haar collega’s van de G20, een uitgebreidere versie van de bekendere G7. Ook de voorzitters van de centrale bank van de desbetreffende landen zullen daar aanwezig zijn. Op de agenda staan thema’s zoals ontwikkelingsbanken, digitale publieke infrastructuur en duurzame ‘steden van de toekomst’. De bijeenkomst duurt tot de 25e.

Asiel

Asielstaatsecretaris Eric van der Burg zakt af naar de Tweede Kamer. Aangezien het kabinet steevast naar Europa wees als verlosser uit de asielcrisis en zich groen en geel ergerde aan het niet naleven van de Dublinakkoorden, wordt het ongetwijfeld een gesprek met een Europese dimensie. Eerder deze maand werd er zelfs nog een extra Europese top in het leven geroepen om het over asiel te hebben.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie