Speelschema: Energieprijsplafond, lunchen met Mattarella en taxi’s

2 min. leestijd
Bron foto: iStock

De Tweede Kamer werkt vandaag verder aan het prijsplafond voor energie. Premier Mark Rutte gaat lunchen met de Italiaanse president Sergio Mattarella. En het Europees Hof kijkt naar een zaak over het vervoer naar de gymles voor basisschoolleerlingen in Weert en Nederweert.

Energieplannen afmaken

Al enige tijd geleden kondigde de Nederlandse regering aan dat er een prijsplafond voor energie komt. Het prijsplafond moet op 1 januari 2023 ingaan. Maar de precieze plannen voor dat prijsplafond zijn nog niet af. De Tweede Kamer werkt die plannen vandaag verder uit.

Niemand minder dan minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten en minister voor Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens zijn erbij. Het overleg is vanaf 13:00 uur hier te volgen.

Van Italië naar het Binnenhof

Een speciale gast op het Binnenhof vandaag: premier Mark Rutte ontvangt de Italiaanse president Sergio Mattarella voor een regeringslunch. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima schuiven ook aan.

In tegenstelling tot de kersverse Italiaanse premier Giorgia Meloni is president Sergio Mattarella geen nieuw gezicht. Hij werd eerder dit jaar herkozen voor een tweede termijn als president van Italië. Het is wel de eerste keer dat Mattarella naar Nederland komt sinds Meloni is verkozen.

Met de taxi naar de gymles

En dan nog een rechtszaak over taxi’s bij het Europees Hof. Taxi Horn heeft in opdracht van de gemeenten Weert en Nederweert het vervoer van basisschoolleerlingen naar de gymles verzorgd. Dat gebeurde door middel van een Europese openbare aanbesteding die werd uitgeschreven voor het vervoer in de periode van 1 januari 2020 tot aan het einde van het schooljaar 2027-2028.

Uiteindelijk werd niet de naam Taxi Horn, maar een andere naam ‘Touringcars’ gekozen om het vervoer te verzorgen. Volgens Taxi Horn heeft de concurrent vals gespeeld, en gerommeld met verschillende vennootschappen. Uiteindelijk kon het andere bedrijf daardoor een beter bod op tafel leggen. En er met de opdracht vandoor gaan. Het Europees Hof moet nu uitkomst bieden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie