Speelschema: Energie, De Nederlandsche Bank en videobellen met Frans

2 min. leestijd

In Brussel komen de EU-ministers van Energie bij elkaar. In Den Haag gaan Kamerleden in gesprek met de president van De Nederlandsche Bank (DNB). En Eurocommissaris van Klimaat Frans Timmermans zit veel voor de camera vandaag.

Gasplannen

De EU-ministers van Energie moeten de knoop doorhakken bij een aantal belangrijke beslissingen over Europese maatregelen tegen de gascrisis en komen daarom bij elkaar voor een buitengewone vergadering. De ministers zullen er naar verluidt naar streven om tot een politiek akkoord te komen over bijvoorbeeld gezamenlijke gasinkopen en grensoverschrijdende uitwisselingen van gas. Maar belangrijker nog: gaan de ministers eindelijk iets afspreken om de gasprijzen te drukken?

Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie is er namens Nederland bij. De aankomst van alle ministers en de persconferentie na afloop is vanaf omstreeks 08:00 uur hier te volgen. 

Inflatie

Over naar Den Haag, want daar komt de president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot om te praten met leden van de Tweede Kamer. Ze gaan het onder meer hebben over de huidige inflatie en het beleid rondom de euro. De Tweede Kamer wil ook graag weten hoe het is gesteld met de geldbuffers van De Nederlandsche Bank. Buffers om onverwachte, grotere kosten direct te kunnen betalen als dat nodig is. Het gesprek tussen Klaas Knot en de leden van de Tweede Kamer is vanaf 12:00 uur hier te volgen.

Subsidienieuws

Om een klimaatneutraal Europa in 2050 dichterbij te brengen heeft de Europese Commissie 168 projecten voor in totaal EUR 380 miljoen goedgekeurd, waaronder ook de projecten van 16 Nederlandse aanvragers. De projecten variëren van schone bussen tot energie halen uit gras en van circulair beton tot advies aan lokale overheden en boeren over het besparen van energie en water, meer informatie vind je hier.

Aanvragers op zoek naar subsidie voor projecten waarmee ze inclusie, burgerschap en democratische participatie moeten bevorderen of digitale en groene transities kunnen weer inschrijven op het Erasmus+ programma, waarin elk jaar EUR 4,2 miljard wordt verdeeld. Vind hier meer informatie. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie