Speelschema: Een benoeming, een uitspraak en een gesprek

1 min. leestijd

Stef Blok reist vandaag naar Brussel. De oud minister van onder andere Buitenlandse Zaken wordt vandaag gehoord door het Europees Parlement. Blok is kandidaat om lid te worden van de Europese Rekenkamer als opvolger van de onlangs overleden Alexander Brenninkmeijer.
Blok heeft vorige week in Straatsburg al kennis gemaakt met verschillende Europarlementariërs tijdens een verkennend werkbezoek.
Blok is voorgedragen door het kabinet en het Europees Parlement moet ermee instemmen.

Kolen

Mag de Europese Commissie zich bemoeien met de sluiting van op kolen gestookte elektriciteitscentrales in Nederland? Of is dat een exclusieve Nederlandse bevoegdheid? De Europese Commissie vindt dat ze wel degelijk wat mag zeggen en gaf advies over het bedrag dat één van de bedrijven (Vattenfall) kreeg als compensatie, omdat ze het ziet als staatssteun. Nederland vindt dat de Europese Commissie zich er niet mee moet bemoeien.
Het is een principiële uitspraak die het Europees Hof vandaag gaat doen, want Brussel vond het goed dat het bedrijf geld kreeg.

Waar is Frans?

Nou op virtueel bezoek bij de tweede kamer. Hij spreekt over de circulaire economie.
Verder belt hij vandaag met de Amerikaanse senator Manchin. De democratische senator houdt zich onder andere bezig met bossen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie