Speelschema donderdag 16 september

2 min. leestijd
Vice-president of the European commission Frans Timmermans delivers a speech during the IUCN World Conservation Congress on September 3, 2021, in Marseille, southern France. The IUCN World Congress will drive action on nature-based recovery, climate change and biodiversity. Ludovic MARIN / AFP

Timmermans praat met Turkije

Ze noemen het een dialoog op hoog niveau. Dat is in EU-jargon net geen top, maar wel bijna. Vandaag praat Frans Timmermans met Turkse ministers (samen met andere EU-commissarissen) over energie, klimaat en actuele politieke problemen. Voor de zomer werden de afspraken tussen Turkije en de EU over het opvangen van vluchtelingen in ruil voor geld al verlengd.

Kabaal

Zo net na het middaguur zal het weer een enorm kabaal zijn op het centrale plein van het Europees Parlement in Straatsburg. Het is het geluid van de rolkoffers van parlementariërs die voor de laatste keer deze week hun stem hebben uitgebracht. De laatste debatten zijn achter de rug en haastig zijn ze op weg naar de uitgang. Een deel gaat met de speciale trein naar Brussel, maar ook nemen velen met hun medewerkers de auto. De meeste journalisten zijn trouwens ook al weg, die proberen voor de stemming en de drukte de Oost-Franse stad te verlaten.

Loopt Staatsburg leeg?

Niet helemaal, want op vrijdag en zaterdag is er een speciale conferentie over de toekomst van Europa waar ook Nederlandse politici aan meedoen. Vrijdag gaat trouwens minister Schouten naar Florence waar een G20-bijeenkomst over de toekomst van de landbouw wordt georganiseerd. Meer hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie