Speelschema donderdag 14 oktober

2 min. leestijd
Baby chicken in poultry farm

Eendagskuikens

Drieentwintig miljoen eendagskuikens worden er per jaar via Schiphol vervoerd, 60.000 per dag. De luchthaven is vandaag dan ook het reisdoel van de speciale enquêtecommissie van het Europees Parlement die onderzoek doet naar diertransporten. Volgens Anja Hazekamp (PvdD), ondervoorzitter van de commissie, willen de parlementariërs met eigen ogen zien hoe het vervoer van dieren via de lucht is geregeld.

De commissie gaat ook nog naar Denemarken en heeft recent Bulgarije bezocht. In december moet het eindrapport klaar zijn, waarna het voltallige parlement in januari de aanbevelingen vaststelt.

Sacharovprijs

De bekendmaking van de winnaar van de Sacharov prijs komt steeds dichterbij.
Vandaag wordt er in verschillende commissie van het Europees Parlement gestemd over de groslijst. De bedoeling is dat er maximaal drie kandidaten overblijven. De voorzitters van de politieke partijen zullen volgende week donderdag de knoop doorhakken wie dit jaar de prijs krijgt. Belangrijkste kandidaten zijn de Afghaanse vrouwen en de Russische oppositieleider Alexei Navalny.

Wie wil er gratis geld?

Europa kent veel subsidiemogelijkheden. Maar hoe word je wijs uit de vele potjes en fondsen die beschikbaar zijn? Vandaag wordt een speciale fondswijzer gelanceerd waar in één klap duidelijk wordt of je geld kan krijgen uit Horizon Europe, EFRO, LIFE of Interreg (om maar eens met een aantal afkortingen te strooien). De site van de fondswijzer is nog niet online, maar de lancering is via deze link te volgen vanaf 11:00 uur. Wel even van te voren aanmelden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie