Speelschema dinsdag 9 november

1 min. leestijd
Renew leaders meet ahead of the European Council

Op bezoek bij de Grieken

Demissionair premier Rutte gaat de komende dagen weer op reis. Vandaag begint zijn trip in Griekenland. Hij gaat onder meer spreken met de Griekse minister-president Mitsotakis over klimaat, migratie en de bestrijding van het coronavirus. Ook bespreken de premiers het staatsbezoek voor, van het Koninklijk paar, van maandag 13 tot en met woensdag 15 december. Morgen bezoekt Rutte Albanië en Noord-Macedonië.

Fit voor het debat

De landbouwwoordvoerders van het Europees Parlement buigen zich over de plannen om in 2050 klimaatneutraal te zijn: Fit for 55. Hoewel het merendeel van de maatregelen onder de milieucommissie valt, zullen de landbouwwoordvoerders hun mening niet onder stoelen of banken steken. Eén van de grote vragen die ter tafel komt is de vraag of de Europese Unie met alle wetgeving niet meer wil, dan mag.

Lezing van Maastricht

In Maastricht wordt vandaag de derde Jean Monnet-lezing gehouden door Virginijus Sinkevičius, Eurocommissaris voor Milieu en Oceanen.  Na de lezing volgt een debat met studenten. Sinkevičius was in zijn thuisland Litouwen minister van Economie. Hij studeerde ooit aan de Universiteit van Maastricht.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie