Speelschema: De benen op tafel en een denktank

1 min. leestijd

Alle EU-milieuministers komen vandaag samen voor een informele bijeenkomst in Tsjechië. Met de benen op tafel bespreken ze de biodiversiteit. De ministers willen dit najaar afspraken maken om te voorkomen dat nog meer planten- en dierensoorten verdwijnen. In december hoopt de Verenigde Naties tijdens een grote conferentie wereldwijde afspraken te kunnen betalen. Verder gaat het tijdens de informele bijeenkomst, waar geen besluiten kunnen worden genomen, over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne op het milieu.

Overvolle luchthavens

Er gaat veel mis op de Europese luchthavens. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten wegens personeelstekort en hoge energieprijzen. De slecht betaalde banen en zware arbeidsomstandigheden in de vervoerssector staan op de agenda van het Europees Parlement.

De denktank

Staatssecretaris van Rij is in Brussel voor een vergadering van de EU-ministers van Financiën, maar hij hoeft niet bij alle gespreksonderwerpen van de ministers aanwezig te zijn en dus maakt hij van de gelegenheid gebruik om een speech te geven. Bij de denktank CEPS gaat hij vertellen hoe het Nederlandse belastingregime er in de toekomst uit gaat zien. Een speech met een toekomstvisie, zeggen ze bij de denktank.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie