Speelschema: Bijna vrouwendag, Timmermans in Afrika en wet over sterke broeikasgassen

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke morgen in ons Speelschema.

2 min. leestijd

Een speciale bijeenkomst over vrouwenrechten trapt de dag in Brussel af. Met het oog op de internationale vrouwendag op 8 maart komen Europarlementariërs bij elkaar. En Timmermans komt op voor de bomen. Hij is daarvoor in Gabon, in West-Afrika. En op de agenda: F-gassen. Sterke broeikasgassen die via nieuwe wetgeving ontmoedigd moeten worden.

Aanloop naar internationale vrouwendag

Op 8 maart is het weer internationale vrouwendag. Ter voorbereiding komen Europarlementariërs samen met nationale parlementsleden om het over vrouwenrechten te hebben. Op de agenda een bezoek van Laurence Gillois van de Verenigde Naties en directrice van het Europese Instituut voor Gendergelijkheid Carlien Scheele.

Timmermans in Gabon

Eurocommissaris Frans Timmermans is vandaag in Gabon, West-Afrika. In hoofdstad Libreville woont hij de ‘One Forest Summit‘ bij. Hij gaat er met vertegenwoordigers van de regering in gesprek om het te hebben over de strijd tegen ontbossing en klimaatverandering.

Sterke broeikasgassen

Europarlementariërs spreken zich vandaag ook uit over nieuwe wetgeving over F-gassen. Deze gassen vind je onder meer terug in aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Het zijn hele sterke broeikasgassen, vaak duizend keer sterker dan CO2, en hebben dus een grote invloed op de opwarming van de aarde.

De nieuwe wetgeving moet gebruik van F-gassen ontmoedigen en de toegang tot alternatieven vergemakkelijken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie