Speelschema: Asiel en Kajsa Ollongren naar Polen

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke morgen in ons Speelschema.

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Een delegatie van Europarlementariërs bezoekt Ter Apel, Ollongren trekt naar de Poolse grens en de Tweede Kamer ontvangt de Zweedse ambassadeur.

Asiel

Een delegatie Europarlementariërs bezoekt vandaag Ter Apel in het kader van de asielcrisis. Eerder bezochten ze Calais en Brussel al. De Europarlementariërs zullen op bezoek gaan in het asielopvangcentrum en gaan in gesprek met staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, en verschillende ngo’s.

Ollongren naar Polen

Minister voor Defensie Kajsa Ollongren (D66) brengt vandaag een werkbezoek aan de Nederlandse F35-detachering op de Poolse grens. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft Nederland daar acht F35-straaljagers gestationeerd met zo’n 150 militairen om het NAVO-luchtruim te bewaken.

Zweden

De Tweede Kamer gaat vandaag in gesprek met de Zweedse ambassadeur. Daarbij zal het gaan over het Zweedse EU-voorzitterschap. De voorzitter bepaalt de agenda voor de verschillende beleidsdossiers waar de lidstaten over stemmen om zo Europese wetten aan te nemen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie