QR-code onder vuur in Europa

1 min. leestijd
EU Digital COVID Certificate with the QR code on the screen of a mobile phone over a surgical mask and a passport. Immunity from Covid-19. Travel without restrictions.

Het Europees Parlement stemt volgende week over een voornemen om de coronapas met QR-code af te schaffen. De resolutie – een soort motie, maar dan minder verstrekkend – waarover de politici zich in Straatsburg gaan uitspreken komt er op aandringen van de Nederlandse Europarlementariërs Rob Roos (JA21) en Bert Jan Ruissen (SGP). Het is nog niet duidelijk of er een meerderheid voor is.

Volgens Roos en Ruissen, die beiden behoren tot de conservatieve partij ECR, helpt de pas niet tegen verspreiding van de omicronvariant, omdat gevaccineerde mensen nog steeds andere personen kunnen besmetten. “De pas is gemaakt om vrij reizen makkelijker te maken, maar wordt nu juist gebruikt om het reizen te beperken en allerlei aanvullende beperkingen op te leggen. Het was een tijdelijke pas en de tijd is gekomen om de pas uit te zetten”, aldus Ruissen.

Rob Roos riep de regeringsleiders al eerder op om een einde te maken aan de QR pas.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie