Politie valt hoofdkantoor Europese christendemocraten binnen

1 min. leestijd

De politie is dinsdagochtend het hoofdkantoor van het christendemocratische EVP in Brussel binnengevallen. In de Duitse deelstaat Thüringen loopt er een corruptieonderzoek naar de Duitse christendemocraat Mario Voigt (CDU). Hij is fractievoorzitter van het CDU in het parlement van de deelstaat.

Voigt wordt verdacht van omkoping bij zakelijke transacties. Het onderzoek loopt al sinds 2022. Bij de inval in het hoofdkantoor van de EVP waren ook rechercheurs uit Duitsland betrokken.

Voigt werd in 2019 door EVP-fractievoorzitter Manfred Weber naar Brussel gehaald. Voigt moest hem helpen met de digitale verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen. De Belgische en Duitse autoriteiten denken dat er belangrijke gegevens opgeslagen zijn op computers in het hoofdkantoor van het EVP.

Voigt zou tijdens de verkiezingen een bedrijf ingehuurd hebben voor de internetcampagne van het EVP. Volgens de Duitse autoriteiten heeft hij vervolgens geld ontvangen van datzelfde bedrijf. De inval in Brussel moet duidelijk maken of dat waar is of niet.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie