Nederland met Mariette Hamer in de Europese krant

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

In de Europese kranten domineert de dreiging van een Russische invasie in Oekraïne. Naast verslagen van de diplomatieke inspanningen in dit proces, wordt er ook veel aandacht besteed aan het ‘gewone leven’ in Oekraïne. Bioscopen, theaters en cafés draaien nog op volle toeren. Nederlanders zijn door de ambassade opgeroepen het land te verlaten.

Cafés en theaters in Kiev

Meerdere kranten plaatsen verslagen van het ‘normale leven’ in Kiev. Het Italiaanse La Repubblica schrijft dat de theaters en cafés vol zitten en de winkelstraten druk zijn. Le Figaro schrijft dat de bevolking het hoofd koel houdt, ondanks de ‘oorlogsgeruchten’. In Kiev lieten bewoners zaterdag van zich horen met een protest en leuzen als ‘Ukranians will resist’, tegelijkertijd ziet de Franse krant een zonnige hoofdstad waar het gewone leven zijn doorgang vindt. 

Me Too-commissaris Mariëtte Hamer

De nieuwe baan van SER-voorzitter Mariëtte Hamer wordt uitgelicht door Politico. De ‘Me Too-commissaris’ is aangesteld naar aanleiding van prominente onthullingen rondom seksueel overschrijdend gedrag, schrijft de site. Hamer verwacht een golf van meldingen de komende tijd. Politico vergelijkt de situatie met Frankrijk en Denemarken, waar media-aandacht eerder ook leidde tot een piek in meldingen.

Anti-EU campagne in Polen

De Poolse regering heeft energiebedrijven gedwongen mee te werken aan een campagne tegen de Europese Unie, schrijft de Poolse krant Wyborcza. De energiebedrijven moesten gegevens over elektriciteitsrekeningen manipuleren voor een landsbrede billboardcampagne, aldus Wyborcza. Volgens de campagne is de Europese Unie schuldig aan de hoge energietarieven, het klimaatbeleid van Eurocommissaris Frans Timmermans is de boosdoener.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie