Nederland in de Europese krant met Volkel, Rutte in Tunesië en geen seks op Zeeuws strand

Brusselse Nieuwe leest voor u de Europese kranten. Dit weekend kwam Nederland daarin voor met luchtmachtbasis Volkel, Rutte in Tunesië en een gemeentelijke campagne tegen sex in de duinen van Veere.

1 min. leestijd

Luchtmachtbasis Volkel wordt genoemd in de Duitse krant Die Zeit als één van de zes locaties waarvandaan 10.000 soldaten, 250 vliegtuigen en 25 landen samen de grootste luchtmacht-oefening aller tijden onder NAVO-vlag gaan uitvoeren de komende week. Onder de noemer ‘Air Defender 23’ wordt geoefend als antwoord op de Russische dreiging.

Rutte op reis

In de Italiaanse kranten wordt premier Rutte aan de zijde van premier Meloni en voorzitter van de Europese Commissie gespot tijdens hun bezoek aan Tunesië vandaag. Het drietal probeert de stroom van migranten die via dit land richting Europa vaart in te dammen en hebben in ruil voor steun een pakket van 1 miljard euro meegebracht en hulp bij landbouw, toerisme en energie in de aanbieding voor de Tunesische regering.

No sex on the beach

Na een golf van klachten over losbandige badgasten heeft de gemeente Veere nu waarschuwingsborden opgehangen: ze gaan extra controleren en boetes uitdelen in het geval van seks op het strand of in de duinen, zo schrijft The Guardian. De grootste partij in Veere, de SGP, ondersteunt dit optreden door de burgemeester, aldus de Britse krant.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie